Isnin, 20 September 2010

..Shopping di Kaherah..


Sebelum Raya, sempat shopping di City Star. Besar sangat tempatnya, tak habis jalan pun. Orang kata, City Star tempat shopping untuk orang kaya sebab barang-barangnya mahal. Memang betulpun..



Canggih..Belum ada rasa nak beli laptop baru dan handphone baru. Sebab semuanya dapat free je nanti... Ingat nak beli sendiri hp baru tapi bila dah dapat free, buat apa nak beli lagi. Membazir.. Jadi, simpan duit untuk kegunaan akan datang...




Kalau di Malaysia ada pelita. Sinipun lebih kurang jugak. Belajar di Ketaby Academy, pelita ni namanya 'Faanous'.. Tapi yang ni, perhiasan je..Tak ada gambar yang betul-betul...




First time jumpa patung ustaz ni,rasanya Malaysia tak ada.. Alim betul.. Kakak senior kata, selalunya untuk bulan Ramadhan akan ada jual patung-patung ni.




Yang ni mama(mak cik) jual tepi jalan je.. Mama tu marah amik gambar dia. Maalish mama,asifni.. Saya nak amik gambar roti tu je..




Selesai shopping, tunggu kereta kat tepi jalan dulu. Punyalah ramai orang. Sesak sangat, terasa haus maklumlah musim panas dalam bulan puasa.. Punyalah lama jalan tak ada satu jubahpun yang berkenan di hati ni.. Kawan-kawan yang lain dah dapat dua, tiga helai. At last, Safura pilihkan satu jubah, terus amik. Tak dapat nak tawar harga lagi, sebab ammu(pak cik) dah letih. Alhamdulillah, dapat la beli jubah untuk raya dengan harga 50 junaih/pounds. Murah.....



Seharian shopping dari pukul 3 lebih sampai pukul sepuluh malam. Buka puasa di City Star. Balik RNSK, fuhh... Letih sangat, macam tu rupanya Kaherah.. Tak semua tempat dapat pergi lagi, tapi itupun dah cukup. Terima Kasih banyak-banyak kepada Asu Syikin dan Mira yang temankan kitorang semua. Pada adik-adik Jordan,ingat tau ni menjadi kenangan kita bersama. Yang tak akan dilupakan kereta avanza yang memudahkan perjalanan kami ni, termasuklah drivernye, time kasih, lain kali bawa kitorang jalan-jalan lagi..:~)!!

Tiada ulasan:

Catat Komen