Jumaat, 7 Januari 2011

my story of the day~HOME ALONE

selamat malam sume..dalam kesejuk bekuan di mansourah malam ni..dengan berbekalkan satu jug air nescafe yg kawan saye buat.hehehe.and not least is 'roselass' roti yang berisikan kentang..nikmatnya malam ni,rase mcm minum hot chocolate je..nyum nyum..then,terase nak post sesuatu..dah lame sgt rasenye dah xpost something.blog ni dah berbulan dijeruk perkasamkan oleh tuanya sendiri..aduh,maafkan daku kerana meninggalkanmu..huhuhu..siannye ea..and arini even xade ape2 important yg bleh share pun,terase nak share jugak..:-)ok,here all my story today..


today saye terpakse stay up rumah kawan..hehehe..disebabkan takut stay kat umah sorang2, terpakse ku gagahkan kaki dalam hujan renyai-renyai pagi tadi g umah huda..sape suh taknak ikut,so at last mcm ni lah..HOME ALONE..Recently,i have heard a lot of cases that occured in my area..keadaan mansourah and area rumah yg memang xberape nak selamat sekarang, menambahkan ketakutan yang sedia ade..:-( so stay umah kawan is the best way before something happen dalam keadaan macam ni..langit pulak makin gelap tadi,and dalam keadaan tak sure pukul bape kawan2 saye akan balik..jadi as soon as possible start packing cloth and other stuff masuk beg,kunci pintu,lock sume tingkap and terus kua..harap-harap sempat sampai umah huda sebelum hujan makin lebat..



fuhh..alhamdulillah,at last sempat jugak saye sampai umah huda in all wet and freez..sejuk sgt..alhamdulillah huda ade rumah,kalau tak de tadi tak tau nak lepak umah sape.. bagus jugak dapat stay umah huda, at least dapat study rasm al-quran terus..huhuhu..maklumlah dah lame tak attend class..so ari ni dapat catch up balik sume yang tertinggal..sambil tunggu kawan-kawan yang konon-kononnya nak balik,tapi tak balik-balik lagi..:-( sedey,yup wait a torture..dah masuk maghrib tapi satu msg pun tak send.maybe their fatigure..oh, let it be... as long as diorang sume tak balik lagi on9 lah FB..dah masuk isyak pun still xade berite..kalau dah macam ni,dah malam sangat..nak balik pun takut..so saye suicide nak stay kat umah huda untuk malam ni..maka saye pun sendlah massage untuk kawan ku si comel dua orang 2, supaya diorang tak yah amik saye kat sini and straight away return home..


oh malam ni, saye tidur berselimutkan saratoga farihah and bertedy bearkan ninja turtle..oh what a best night for me..harap-harap malam ni dapat tidur macam slepping beauty and tunggu putera raja utk pagi esok (huh,jgn harap lah..berangan je awak tu) :-(


ok,sume ni story untuk suka suki je..xade ape nak buat dah..and bahase pun bercampur-campur..dulu dapat offer course TESL tak pegi tu yang jadi macam ni..maafkan saye sume,bahase yang agak rosak di sini..minta kawan-kawan semua tolong doakan untuk keselamatan pelajar-pelajar mansourah,especially siswi sentiasa dalam keadaan aman dan selamat..Aminnn..



selamat malam,semoge mimpi yang indah....assalamualaikum..

Tiada ulasan:

Catat Komen